Måla inomhus i Piteå

Tjänst

Måla inomhus

MÅLA VÄGGAR INOMHUS

Det finns få saker som är så avgörande för hur ett rum uppfattas som väggarna, vilket är rimligt då de tar upp en stor yta visuellt, som dessutom fungerar som avgränsare för resten av rummet. Därför är det viktigt att det blir rätt, och processen att välja färg kan därför ibland bli lång. 

Vare sig målet är ett livligt rum med starkare färger eller en mer dämpad miljö som passar mer för stillsamhet behöver man förbereda ordentligt. Det gäller både när man målar själv och om man hyr in professionella målare.

Vi hjälper självklart till med mycket, men arbetet kan snabbas upp och förenklas om du har en del information när du kommer till oss. Dels är det bra att veta ytan på de väggar som ska målas, så om bredd och höjd mäts upp på varje vägg innan snabbar det upp planeringsfasen. Det är även bra om man har en tanke bakom väggmålningen, då det ger oss mer att gå på. Vi ger gärna förslag och resonerar fram vad som passar bäst, men i slutändan är färger subjektivt, och du som kund måste känna dig nöjd med de beslut som tas under planeringen.

Vi hjälper mer än gärna till från tankestadiet, till det sista lagret har torkat och rummet är redo att brukas igen. Så om du går i tankarna på att måla väggar inomhus i Piteå är det bara att du hör av dig!

MÅLA TAK INOMHUS

Något annat som verkligen kan lyfta ett rum är taket. Vanligtvis målar man taket vitt med en matt färg, då det hjälper ljuset att nå hela rummet. Självfallet finns det dock undantag, då vissa rum har ett tak vars färg matchar eller kompletterar väggarna.

Exempelvis kan man med fördel måla taket med något mörkare färger när det kommer till större rum där det är högt i tak, då det avgränsar rummet lite visuellt, och kan hjälpa trivselfaktorn.

Vi målar alltid tak med specifika takfärger, som är gjorda för ändamålet. Det förändrar utbudet något, men det är viktigt, då man annars riskerar att det droppar under själva målandet, och blir alldeles för blankt när det torkar, vilket kan skapa irriterande reflektioner.

Om du behöver hjälp att måla tak inomhus i Piteå kan vi på Vana hjälpa dig att göra det snyggt och ordentligt.